هوش اجتماعی

این هوش، در حقیقت میزان تبحر لازم برای ایجاد، حفظ و گسترش ارتباطات را به ما می‌دهد.

هوش اجتماعی

هوش اجتماعی

هوش اجتماعی یکی از چندین نوع هوش ما است که به روابط ما مربوط می‌شود. این هوش، در حقیقت میزان تبحر لازم برای ایجاد، حفظ و گسترش ارتباطات را به ما می‌دهد و تقریبا شامل سیزده مهارت است. هوش اجتماعی شامل مهارت‌های برقراری ارتباط موثر، حفظ و گسترش این روابط است. هوش اجتماعی هم مانند هوش هیجانی قابل تقویت شدن است. یعنی می‌توان آن را با آموزش تقویت کرد اما نکته قابل توجه در تقویت آن این است که قبل از تقویت آن بهتر است هوش هیجانی افراد تقویت شود. دلیل این امر این است که بسیاری از افراد ممکن است اطلاعات زیادی درباره چگونگی برقراری یا حفظ روابط را داشته باشند، اما نمی‌توانند به این دانسته‌ها عمل کنند. بنابراین، در اینجا پای هوش هیجانی برای از بین بردن فاصله میان دانش و عمل به میان می‌آید. بسیاری از افراد مشکلات درونی عدیده‌ای برای برقراری روابط دارند که این مشکلات را می‌توان به مدد تقویت هوش هیجانی رفع کرد.
همچنین، تقویت هوش هیجانی توانایی مدیریت هیجانات و کنترل رفتار را بالا می‌برد و باعث می‌شود که افراد در روابط خود کمتر آسیب دیده و کمتر به دیگران آسیب وارد کنند. علاوه بر اینها یکی از مهارت‌های هوش هیجانی، یکپارچگی درونی و اخلاق مداری است که باعث می‌شود افراد بتوانند در روابط خود با یکپارچگی میان گفتار، افکار و رفتار‌هایشان، در دیگران اعتماد ایجاد کرده و به اصول اخلاقی پایبند باشند. بنابراین، می‌توانیم نتیجه بگیریم که هوش هیجانی پایه تقویت هوش اجتماعی است. یکی از مسائلی که در هوش اجتماعی پر رنگ است، «شعور اجتماعی» است که این شعور باعث می‌شود در روابط‌مان کمتر به دیگران آسیب زده و کمتر قوانین اجتماعی را زیر پا بگذاریم.

چند مثال از شعور اجتماعی:
شعور اجتماعی یعنی وقتی اشتباهی کردیم، اشتباه خود را بپذیریم، عذر خواهی کنیم و سپس جبران خسارت نماییم. نه اینکه سعی کنیم با توهین، توجیه یا هر عمل دیگری بر اشتباه خود سرپوش بگذاریم.
شعور اجتماعی یعنی قوانین اجتماعی و شهروندی را رعایت کنیم و به اموال عمومی آسیب وارد نکنیم.
شعور اجتماعی یعنی هنگامی که از دیگران درخواستی داریم، خواهش کنیم و بپذیریم که آنها حق دارند به ما «نه!» بگویند.
شعور اجتماعی یعنی وقتی کسی با ما صحبت می‌کند، به مفهوم صحبت او توجه کنیم و نه به نارسایی‌های بیان یا سبک گفتار آنها.
شعور اجتماعی یعنی اگر کسی کاری را برای ما انجام می‌دهد یا به ما خدمتی می‌کند، بهای وقت، انرژی و خدمت او را بپردازیم.
شعور اجتماعی یعنی آثار خلق شده توسط دیگران را ندزدیم یا تحریف کرده و به نام خود تمام نکنیم.
شعور اجتماعی یعنی تلاش‌های دیگران را به نام خود تمام نکنیم.
شعور اجتماعی یعنی اگر می‌دانیم کسی نسبت به مساله‌ای حساسیت دارد به جای لجبازی و ایجاد حساسیت بیشتر برای او، با او همدلی کنیم.

منبع: دنیای اقتصاد

سال ها همراهی بزرگان صنعت پخش افتخار ماست.

با ما در تماس باشید